EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish
Sisteme profesionale de uşi şi ferestre termoizolante din lemn stratificat şi PVC
Tâmplărie PVC Tâmplărie lemn stratificat Jaluzele Uși de garaj
VEKA SOFTLINE 82
VEKA SOFTLINE 76MD
VEKA SOFTLINE 70AD
VEKA SWINGLINE
VEKA EFFECTLINE
Uşi
Amenajări interioare
Fațade ventilate
Jaluzele verticale
Rolete exterioare
Rolete interioare


Tâmplarie exterioară

Tâmplaria pentru exterior cu sigla Top Finestra corespunde din punct de vedere structural standardelor europene în vigoare, în sistem de profile IV68 (System 12/18(20) - 9 UD Euronut 7/8)... Materialul lemnos este răşinos, îmbinat în lungime, din esenţe de stejar cu miez răşinos, meranti etc. Componentele lemnoase au grosime finală de 68mm, aduse la 12% umiditate relativă, încleierea fiind realizată cu adeziv categoria D4, rezistent la apă şi fierbere.

Funcţionarea, închiderea corectă - şi prin aceasta minimizarea pierderilor de căldură - asigurată de produsele Top Finestra, este conferită de feroneria ROTO NT, pentru care fabricantul asigură 10 ani garanţie. Uşile de intrare, în mod obligatoriu, sunt echipate cu feronerie de siguranţă cu închidere multipunct prin comandă centrală ROTO Doorsafe, KFV, GU. Uşile cu ridicare şi glisare, osclio-glisante şi armonică, se echipează cu feronerie GU.

Ghederele de etanşeizare, atât cel primar cât şi cel secundar, sunt de provenienţă germană şi suedeză. Ghederul este fabricat din elasto-polimer modificat rezistent la uzură şi capacitate întârziată de îmbătrânire, garantând astfel ani îndelungaţi de bună etanşeizare. Culoarea ghederului se alege în ton cu finisajul închiderilor comandate.

Picurătorul din aluminiu este profil Gutmann Neckar pentru ferestre şi Gutmann Rems pentru uşile de terasă. Picurătorul are menirea de a evacua apa meteorică ce ajunge pe părţile expuse ale ferestrelor şi uşilor cu ocazia ploilor, astfel împiedicând infiltrarea apei în interior. Fusta picurătorului conferă protecţie suplimentară zonei celei mai expuse a tocului inferior al ferestrei.

Produsele Top Finestra se livrează finisate. Finisajul închiderilor se realizează cu produse germane din gama profesională REMMERS Gmbh, lider în domeniu, deţinătorul conceptului şi patentului RSG - Remmers System Garantie, oferind până la 10 ani garanţie pentru pelicula protectoare. Peliculele oferă totodată o reală protecţie împotriva decolorării lemnului, insectelor xylofage, ciupercilor care produc colorarea şi distrugerea materialului lemnos.

Finisajul profesional poate fi la alegere:
- Lazur (finisaj semitransparent) - sistem în 4 straturi, primele 3 straturi aplicate prin imersie completă;
- Vopsire (finisaj opac) - sistem în 4 straturi, primele 2 straturi aplicate prin imersie completă.

Proprietăți:

  • • Secţiunile specifice sunt: 60/68mm pentru pragul uşii de terasă, 80/68mm pentru toc şi cercevea/foaie uşă terasă, 90/68mm pentru legături specifice, 110/68mm şi 120/68mm pentru foaia uşii de intrare.
  • • Echiparea standard a binalelor termo/fonoizolante se realizează cu sticlă termopan cu grosime de 24mm float şi Low-E, cu gaz inert de argon, existând o multitudine de opţiuni în ceea ce priveşte tipul folosit (control solar, parsol, stopsol, antiefracţie, sablat uniform sau după model, decor, etc). Baghetele de fixare a sticlei, şipcile se confecţionează din material lemnos având aceeleaşi caracteristici calitative şi tehnice ca şi restul materialului lemnos folosit la fabricarea închiderilor. Baghetele se fixează cu ajutorul capselor tip I, împuşcate cu ajutorul dispozitivului de capsare invizibilă.

Izolare termică - profil

Uf = 1.10 W/m2K

Izolare termică - fereastră

(izolaţie de sticlă 24 mm, Ug = 1.1 W/m2K)

Uw = 1.30 W/m2K

Izolare termică - fereastră

(izolaţie de sticlă 38 mm, Ug = 0.7 W/m2K)

Uw = 1.15 W/m2K

Izolare acustică

Min. 33 dB - Max. 48 dB